În ultimul sfârşit de săptămână din luna iunie am hotărât să facem o ieşire la munte. Am stabilit un traseu cu obiective de vizitat. Am făcut şi o scurtă documentare mai mult pe Google maps şi Youtube şi vineri dimineaţă am pornit. Până să ajungem la munte am mai stabilit şi alte ”obiective” pe drum.

Prima oprire a fost la Salina Slănic.

vedere din exterior.

IMG_2240

vedere din interior

IMG_2412

Următorul obiectiv: Mănăstirea Brebu

IMG_8562

Alt obiectiv: Castelul Iulia Haşdeu.

IMG_8611

din păcate, ora era prea înaintată pentru vizite, aşa că, ne-am mulţumit cu imaginea din exterior.

Am mai trcut pe lângă barajul şi lacul Paltinul pe râul Doftana.

IMG_2516

IMG_2520

Cam asta a fost pentru prima zi.

A doua zi ne-am propus să facem cunoştinţă cu Cheile Orzei. Proastă idee fiindcă ne bazam doar pe filmuleţele văzute pe Youtube.

Deci, cu mare dificultate pentru maşinuţa şi şoferul nostru, am ajuns cu bine la renumita arie Şapte Izvoare…

IMG_8637

… apoi în faţa fostei cabane Scropoasa pe malul lacului cu acelaş nume.

IMG_8696

după cum se vede, lacul este plin de mizerii şi tulbure din cauza ploilor căzute în această primăvară. Ploi care ne-au stricat drumeţiile din acest weekend.

poteca pare bună…

IMG_8697

dacă postările de pe Youtube ar fi corecte pe aici trebuia să continuie traseul, această zona , însă este restricţionată şi nu se poate vizita, poteca turistică ocolind de fapt partea cea mai frumoasă a cheilor.

Multe le-am mai zis în gând ”deştepţilor” care au postat acele filmuleţe prin chei cu poteci suspendate şi peisaje de vis.

IMG_8713

Pentru noi însă ”cireaşa de pe tort” vine abia după ce, ocolind prin pădure cheile, ajungem din nou la albia râului Ialomiţa. Aici puntea (podeţul) ce traversa apa este rupt de viituri. Cum partea feminină nu poate trece dezbrăcată prin vad ne rămâne doar soluţia reântoarcerii pe acelaş drum.

IMG_8773

Aşa, ca să mai uităm de acest eşec, vizităm poiana Stâna Regală.

IMG_8819

Duminică, ultima zi, în plan avem Cascada Tamina. Drumul ne pune un pic la încercare muşchii.

IMG_8880

… pe aici am urcat … (dar am şi coborât)

şi am ajuns la unul dintr cele mai frumoase canioane din ţară

IMG_8953

Însă şi aici apele din această primăvară au făcut prăpăd dislocând chiar una dintre scările montate pentru a străbate mai uşor defileul.

IMG_8922

Se vede în stânga sus scara ruptă (bara roşie) iar mai jos crengile şi buştenii căraţi de viituri. Cei mai în vârstă au rămas la baza cascadei însă cei tineri s-au descalţat şi au urcat prin apă.

Am realizat un slideshow cu mult mai multe imagini. Cei care doresc îl pot vedea la această adresă …   https://youtu.be/hV2-juSYzoQ