Zilele trecute am găsit pe Youtube acest filmuleţ:

http://www.youtube.com/watch?v=jCFYKDXrWlw

Ideea clipului m-a dus în urmă cu aproximativ 20 de ani. România era după revoluţie. Apăruseră primele magazine cu componente de calculator. Fiindcă un calculator nou avea un preţ mare îmi venise ideea să îmi încropesc unul, în timp, din componente. (Gen calculatorul din garaj)  Chiar luasem legătura cu un magazin şi, cu toate că vânzătorul nu credea ca am sa reusesc, a promis că mă ajută. Între timp au apărut primele „second hand-uri”, şi aşa mi-am cumpărat primul meu calculator, un „I 386”. De atunci în casă la mine pe unde nu te aştepţi mai găseşti câte o „placă” rătăcită.
Privitor la ideea clipului unii sunt sceptici, însă cred că ar fi o soluţie fericită să avem nişte „jucării” mai ieftine şi care să producă mai puţine „gunoaie”. Este posibil ca doleanţele marei mase de consumatori să nu corespundă cu cele ale marilor corporaţii, aşa că de fiecare dată când vrei o jucărie nouă scoţi bani din buzunar pentru toată jucaria nu doar pentru componenta pe care vrei s-o „upgrade-zi”. Probabil că un astfel de „smart” ar trebui să accepte şi alte sisteme de operare, nu doar pe cele care le vor „producatorii”.
Dar asta este deja alta poveste.

Facand sapaturi pe net am gasit si acest site:

https://www.thunderclap.it/projects/2931-phonebloks

de unde se pare ca a pornit ideea si aici este site-ul dedicat:

http://phoneblocks.com/.

Ma uit cu groaza la apusul erei descktop-ului de sub birou, a monitorului aferent, şi a posibilităţii să-mi aleg ce OS vreau, fara de care mie mi se pare ca lumea nu va mai fi la fel. Mai raman laptopurile cat vor mai face fata si ele…
Asta este…  Lumea merge inainte…si nu mereu dupa cum vrem noi.

Reclame