Probabil ca prepararea unui snitel de pui este ceva destul de banal pentru multe femei si poate chiar si pentru o parte dintre barbati.
Iata ingredientele folosite de mine ca sa prepar snitel de pui: piept de pui dezosat, ou, lapte, făină, ulei, sare şi piper.
Să prepari un snitel de pui este o treabă simplă. Se iau bucăţi de pui şi se dau printr-un amestec de ou şi lapte, se rostogolesc prin făină şi condimente, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, sfârâind până bucăţile de carne se fac maronii şi crocante.

Acum sa analizam ingredientele folosite de o binecunoscuta firma de fast-foods.
Bucăţi de pui alb dezosat, apă, sare,   fosfaţi de sodiu, făină de porumb, produse din amidon modificat, bicarbonat de sodiu, pirofosfat acid de sodiu si aluminiu, fosfat de sodiu, lactat de calciu, amidon de grâu, zer, amidon de porumb.
condimente (extract de drojdie, sare, amidon de grâu, arome naturale, ulei de şofran, dextroză, acid citric, rozmarin, ulei de canola, monogliceride şi digliceride)
pesmet din: apă, făină de grâu albă, niacină, mononitrat de tiamină, acid folic.
Prajite în ulei vegeal (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia hidrogenat cu acid citric, TBHQ adăugat pentru a păstra prospeţime  si Dimetilpolisiloxan adăugat ca agent antispumant).

Sa vedem ce inseamna:  TBHQ  adica T-butil hidrochinonă (TBHQ), un conservant chimic, derivat al petrolului. Un gram de T-butil hidrochinonă poate provoca „greaţă, vărsături, zgomote în urechi, delir, un sentiment de sufocare şi colaps”, (conform Dicţionarului de aditivi alimentari ai consumatorului). Cinci grame de TBHQ  ucid

Dimetilpolisiloxan care este  agent anti-spumare făcut din silicon.

Cu toate aceste chimicale consumul mâncărurilor de tip fast food a devenit un obicei în alimentaţia multora. Pentru că, pur şi simplu, mereu sunt grăbiti, sau în întârziere sau extrem de înfometati şi, la orice colţ de stradă, se gaseste câte un fast food care face cu ochiul. În cinci minute masa este gata şi poţi să linişteşti foamea care nu dă pace.
Oare chiar merita?

 
Spicuiri din articolul:
Lista de ingrediente pentru un McNugget de pui (aşa cum apare pe site-ul oficial al Mc Donalds)  
http://www.financiarul.ro/2013/05/24/lista-de-ingrediente-pentru-un-mcnugget-de-pui-asa-cum-apare-pe-site-ul-oficial-al-mc-donalds/