Pare un banc dar…   e un adevăr !!!

Un om, venit de undeva din provincie, se plimba împreună cu prietenul său, locuitor al unei mari metropole, pe un bulevard foarte aglomerat .
Era ora amiezii, iar strada era plină de oameni. Maşini claxonau, taximetre luau curbele cu viteza, sirene  se apropiau sau se depărtau, toate aceste sunete ale oraşului asurzeau.  Dintr-o dată, omul nostru a spus:
– Am auzit un greiere.
– N-ai cum să auzi un greiere în tot vacarmul ăsta! i-a spus prietenul lui.
– Sunt sigur: am auzit un greiere! a insistat omul.
– Asta-i o nebunie! a răspuns prietenul.
Omul a ascultat cu atenţie un moment, după care a trecut strada spre o zona unde se aflau caţiva copaci. A căutat împrejur, sub frunziş şi a găsit micul greiere. Prietenul a rămas uimit.
– E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
– Nu, a spus omul nostru. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.
– Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-aş putea auzi un greiere in acest vacarm!
– Depinde de ceea ce este important pentru tine. Dă-mi voie să-ţi arăt.
A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe caldarâm. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al oraşului, au remarcat că toţi oamenii de pe o rază de câţiva metri au întors capul privind în jur dacă nu cumva banii căzuţi erau ai lor.
– Înţelegi ce am vrut să spun?  Totul depinde de ceea ce este important pentru tine.
Ascultând zi de zi la televizor gâlceava, crimele, tragediile, URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se obişnuieşte să asculte tot ce este urât, rău. Ni se inoculează FRICA! Devenim tematori de o grămadă de lucruride care în mod normal nu are de ce sa ne fie frică == ( de avion, de frig, de vant, de caldura, de mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre )== .  CONSIDERĂM APOI TOATE ACESTEA CA CEVA NORMAL !!! Uite aşa: ascultând aşa-zisele informaţii, care de fapt sunt TOXINE in urechile naivilor! După care spunem: e greu, oamenii sunt răi, trăim într-o lume nesigură, urâta, nu mai am incredere in nimeni etc.  Oameni răi au existat dintotdeauna şi vor exista cât va fi lumea. Faptul că înainte nu eram zilnic bombardţi cu astfel de ştiri ne pazeau de o schizofrenie în masă.
Intre timp, greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg si noi….. nu le mai auzim.
Viata este frumoasa si merita traita!

Trebuie să hranim sufletul ascultand tot ceea ce ‘ unge la suflet’, nu ceea ce  raneste!
Avem un suflet pe care trebuie sa-l hranim cu frumos, sa-l curatam, sa avem grija de el să nu-l năpădească „buruienile”. Ca să putem întelege şi apreciem minunea care suntem si minunile care ne inconjoara.