Informatie preluata de pe:

http://gizmodo.com/5977646/kid-got-expelled-from-college-for-reporting-a-security-problem-to-school-officials?popular=true

Un elev de la un colegiu din Canada a aflat pe pielea lui ca (asa cum graieste un vulgar proverb romanesc) facerea de bine …  se pedepseste. Tanarul a fost exmatriculat pentru implicarea lui in descoperirea unei erori de securitate a scolii sale. Si totusi, toti cei care au luat decizia de a-l da afara sunt de acord ca baiatul a fost bine intentionat.
Elevul studia Informatica. Lucra la o aplicatie care sa le permita elevilor sa acceseze informatiile scolare de pe telefon. In timp ce facea asta, a descoperit o vulnerabilitate grava, care privea toate datele studentilor. Potrivit tanarului,  practic toate informatiile pe care colegiul le are despre un elev, puteau ajunge foarte simplu in mainile unor rau-facatori.  Depistand vulnerabilitatea, tanarul s-a dus la conducerea scolii. Intalnirea a descurs bine, si i s-a explicat elevului ca firma care a facut softul cu probleme, va fi contactata pentru a repara codul.  Insa firma de soft a anuntat ca softul folosit de baiat ar fi cauzat probleme serioase, pentru ca tanarul nu a notificat in prealabil administratorul de sistem. Baiatul si-a cerut scuze si a semnat si o hartie prin care se obliga sa nu divulge nicio informatie despre ceea ce s-a intamplat. Insa in momentul in care dascalii s-au adunat pentru a vota daca sa il exmatriculeze pe tanar sau nu, au fost 14 voturi pentru si unul impotriva. Prin urmare, l-au eliminat.

Anunțuri