Fiindca termenul de inteligenta nu e definit clar, nu sustin si nu pot fi intru totul, de acord cu cele de mai jos. Vreau totusi sa le aduc in atentie ca subiect de meditatie.

Stire prelucrata de aici :

http://www.b1.ro/tag/constantin-cretan-54525.html

Un cercetator roman, Constantin Cretan, ar putea fi victima unui furt intelectual comis, culmea, de cercetatori ai Universitatii Stanford din America. Subiectul disputei este o teorie revolutionara despre inteligenta umana.

Conform unui material exclusiv online, prezentat de jurnaliștii de la b1.ro, acum doi ani de zile un autor roman a publicat o carte care contine teoria prezentata, acum de cercetarorii americani ca fiind a lor, originala.

Cercetatorul roman sustinea ca inteligenta medie a omului modern este doar o ramașita a inteligentei oamenilor din istoria foarte veche. In articolul exclusiv publicat de b1.ro se este descrisa teoria revolutionara care spune ca evolutia inteligentei medie umane evolueaza complet diferit decat cum se credea pana acum.  Intr-o carte prezentata pe site-ul citat se arata ca omul modern se confruta cu cea mai profunda drama posibila, drama ce il va face sa piarda batalia cu civilizatia: involutia creierului.  Mai mult, specialistul roman sustine ca este vorba de un fenomen grav ireversibil care va continua pana cand rasa umana se va transforma intr-o noua specie aflata intr-un loc surprinzator in piramida evolutiei.

Insa, luna aceasta, un studiu care sustine aceeași teorie a fost publicat de o echipa de cercetatori a Universitatii americane Stanford, fara a aminti nici un rand ca teoria a mai fost dezvoltata si de autorul roman.  Studiul a aparut in publicatia „Trends in Genetics” un studiu care sustine aceeași teorie publicat de o echipa de cercetatori de la Universitatea americana Stanford. Lucrarea a fost coordonata de doctorul Gerald Crabtree.

Bineinteles, detalii despre studiul cercetatorilor de la Stanford au aparut in mai multe publicatii internationale. Articole pe aceasta tema pot fi citite pe livescience.com sau dailymail.co.uk, acestea fiind apoi preluate de majoritatea publicatiilor romanești, un exemplu fiind textul de pe site-ul descopera.ro.

Acum doi ani, atunci cand a aparut volumul romanului, doar o mica parte a presei a publicat recenzii despre acest volum. Un text pe aceasta tema poate fi citit pe site-ul b1.ro.

Un fapt care sustine, zic eu, ca inteligenta (intelepciune) umana involueaza !!!

Stire aparuta pe mai multe canale media.  O posibila adresa:

http://www.ziare.com/international/egipt/extremistii-egipteni-vor-distrugerea-sfinxului-si-piramidelor-1201390

Unii radicali din Egipt  doresc distrugerea legaturilor dintre trecutul indepartat al Egiptului si starea actuala a acestuia, iar printre aceste legaturi se numara monumentele antice egiptene, importante obiective turistice.
Morgan Al-Gohary,  a aparut la un post de televiziune privat din Egipt declarand ca, daca gruparea sa va ajunge la putere, nu vor ezita sa distruga Sfinxul si piramidele, noteaza CNN.
Individul are legaturi cu vandalizarea artefactelor stravechi, declarand ca atunci cand era in Afganistan, a participat impreuna cu talibanii la demolarea complexului Bamyan Buddhas, compus din sculpturi gigantice in stanca, realizate in urma cu 1500 de ani.
Motivul pentru care aceste antichitati trebuie demolate, in opinia lui, este faptul ca ele reprezinta idoli iar idolii sunt interzisi in religia islamica.
Desi socanta, propunerea nu este noua pentru egipteni. Islamistii radicali au discutat adesea despre posibila distrugere a monumentelor pagane. Totodata, prin simpla lor existenta, monumetele arata ca reusitele durabile si grandioase nu sunt achizitia unei singure religii sau culturi, fiind astfel o contestare puternica la adresa fundamentalismului religios.

Cele de mai sus demonstreaza clar ca religiile pot induce o plafonare a gandirii umane si implicit o reducere a inteligentei.

Religile actuale, prin indivizi care le propovaduiesc, indivizi care adesea sunt saraci cu duhul (mintii),  aduc un mare deserviciu inteligentei umane in general. Propovaduitorii sunt indoctrinati sa spuna doar ce convine unui mic grup de indivizi care adesea urmaresc doar beneficii materiale chiar daca ei ar trebui sa pastoreasca sufletele „turmelor” si nu sa fie interesati de punga lor. Gruparile care conduc bisericile ( in ideea de religii) impreuna cu grupurilr ce conduc statele, au aceleas deziderate dintotdeauna, acapararea de averi si putere. Aceste deziderate intuneca gandirea si perceptiile despre lume, facand sa scada IQ-ul mediu al omenirii.

Anunțuri