Nemurire si reincarnare, este titlul unei carti scrisa de Patrick Drouot, psiholog francez care s-a ocupat  de capacitatile paranormale ale oamenilor, el insus fiind un medium cunoscut. Carte aparuta in ciclul „De la vietile trecute la cele viitoare”

Mai jos sunt cateva extrase din „Introducere” -ea acestei carti.

Prin diverse contacte mi-am dat seama ce interes formidabil  stirneste astazi problema reincarnirii, a vietii celeilalte  si dincolo de aceste  subiecte, insasi natura fiinlei umane. Cine sintem?  Ce face fiinta omeneasca  pe pamant? Care este viitorul omenirii? Poate ca nicicind aceste intrebari fundamentale  n-au framantat atatea constiinte in acelasi tirnp si cu atita forta. Traim  intr-o lume impartita politic, nedreapta din punct de vedere  social.  pe care o sfisie acum razboaie, in care ura este impartasita mai mult decit iubirea, suferinta  mai mult decit bucuria de a exista:  o lume in care competitia sta inaintea cooperarii, exploatarea  naturii inaintea  pastrarii echilibrului sau, a avea inaintea  lui a fi, materialul inaintea spiritualului:  o lume in care omul si natura se sting.

Ne aflam acum la capatul unui ciclu. la trecerea dintr-o  era in alta: din Era Pestilor in Era Varsatorului. Aceasta  trecere este dificila, dar este  insotita de o extraordinara miscare de transtormare  ale carei semne se intrevad peste tot de la stirsitul anilor ’70 si care se  manifesta  printr-o trezire a constiintei  la un numar tot mai mare de oameni.

La inceputul anilor saizeci, cind murea Jung, profesionistii  psihologiei si ansamblul publicului occidental erau mai sceptici, ostili fata de conceptul  reincarnarii.  Cu siguranta ca acest concept purta inca aura intunecata  – diabolica – a fenomenelor ocultc,  pentru ca religiile  noastre occidentale n-au admis-o niciodata. In 1982. un sondaj al Institutului  Gallup a aratat ca un american din patru crede astazi in reincarnare. In acelati an, Sunday Telegruph  anunta  la  randul sau ca 28% dintre britanici impartasesc  deja aceasta  convingere,  fata de cei 18% din urma cu zece ani. Gustul senzalionalului  sau interes profund ?  Dupa numarul – si tonul – emisiunilor de televiziune, articolelor din reviste, cirtilor. conferintelor care ii sint consacrate, este limpede  ca atmosfera din jurul  acestor subiecte s-a schimbat considerabil.

Astazi. chiar daca destule scoli de psihologie nu cunosc inca –  sau resping –  ipoteza reincarnarii. cercetatori,  terapeuti, au acumulat deja in registrele lor mii de marturii despre  vietile anterioare.  Un medic psihanalist care a lucrat timp de douazeci  de ani asupra tenomenului  reincarnirii,  doctorul Winnitied Lucas, tine la  Universitatea  California un curs de terapie  prin vielile trccute.

Dupa mai mult de zece  ani de cercetare  la capatul a mii de intilniri si experiente,  am ajuns  la convingerea intima ca nu sintem  ceea ce credem. Avem  in noi posibilitati. Constiinta noastra poseda capacitati  pe crare nici nu le-am banuit vreodata  macar in parte.

Incursiunea  in vietile anterioare face  parte din aceste posibilitali.