Pe fata pamantului nu doar piramidele Egiptului ridica semne de intrebare privind modul cum au fost construite. Un alt exemplu este si  Puma Punku un mare complex de temple localizat pe un podis inalt din Tihuanaco, Bolivia care dateaza de acum 14.000 de ani

Pe mai multe canale media si pe Youtube a aparut un reportaj care prezinta misterele de la Puma Punku.
Eu va prezint succint doar cateva idei despre acest complex, doar pentru a va starni curiozitatea, urmand ca cei de doresc, sa caute amanunte si imagini pe net.  Eu va sugerez doar doua legaturi.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pjoh-EXjEsc#!

http://en.wikipedia.org/wiki/Pumapunku

Complexul de la Puma Punku cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatra taiate cu o precizie incredibila in diverse forme geometrice. Pietrele din Puma Punku sunt alcătuite din granit si diorit şi singura piatra care este mai dura ca acestea două, este diamantul. Blocurile prezinta canale adanci de 6 mm taiate cu precizia laserului.  Una dintre aceste pietre cântăreşte aproximativ 800 de tone iar cea mai apropiată carieră este la 10 mile. Cum s-au putut muta aceste blocuri care cântăresc zeci de tone şi cum au fost posibil sa formeze o structura cu ele?  Pietrele au fost tăiate într-un anumit fel si cu o precizie extraordinara. Taieturile de pe aceste pietre sunt perfect drepte. Găurile sunt perfecte, şi toate de aceeasi adâncime. Toate blocurile sunt taiate, astfel încât acestea se intrepatrund şi se potrivesc impreuna ca un puzzle, inaltand o structura de patru nivele. Nu există urme de mortar.  Si modul in care au fost amplasate uriasele blocuri de piatra ridica semne de intrebare, in conditiile in care nu s-a descoperit nicio urma privind tractarea si montajul acestora.

Reclame